Kroon isolatiegroep

Spouwmuurisolatie Lochem

Bij Kroon Isolatiegroep bent u verzekerd van de meest effectieve isolatiemaatregelen.

KROON ISOLATIEGROEP

Spouwmuurisolatie omgeving Lochem?

Overweegt u om spouwmuurisolatie te laten installeren in de omgeving van Lochem? Dan is Kroon Isolatiegroep de perfecte keuze voor u. Met onze uitgebreide ervaring in spouwmuurisolatie zorgen we ervoor dat de juiste materialen en methoden worden toegepast. Niet alle panden zijn echter geschikt voor spouwmuurisolatie, daarom is een grondige inspectie van de muren belangrijk om te bepalen of de spouw geschikt is en of eventuele vochtproblemen moeten worden aangepakt voordat de isolatie kan worden geïnstalleerd. Bij Kroon Isolatiegroep werken we alleen met gecertificeerde producten en technieken, zodat u verzekerd bent van hoogwaardige isolatie.

De voordelen

Energiebesparing

Spouwmuurisolatie vermindert warmteverlies via de muren, wat resulteert in een lagere behoefte aan verwarming en dus besparingen op energiekosten.

Comfortverbetering

Goede isolatie zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de temperatuur in het gebouw en vermindert tocht en koude plekken.

Geluidsisolatie

Spouwmuurisolatie kan eveneens bijdragen aan het verminderen van geluidsoverdracht van buiten naar binnen en omgekeerd, waardoor een rustigere leef- of werkomgeving wordt gecreëerd.

Milieuvriendelijk

Spouwmuurisolatie draagt bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het behoud van natuurlijke hulpbronnen door energie te besparen.

Kroon isolatiegroep

Vragen of meer informatie?

Heeft u vragen over onze diensten of wilt u een afspraak maken voor de isolatie van uw ruimte? Neem dan gerust contact met ons op.

Spouwmuurisolatie

Materialen die wij gebruiken

U heeft de keuze uit verschillende soorten isolatiematerialen om de spouw te laten vullen. Hoewel de verschillen tussen deze materialen subtiel zijn, zijn niet alle materialen geschikt voor elke situatie. Kroon Isolatiegroep werkt samen met landelijke partners die gespecialiseerd zijn in de nieuwste en meest gangbare producten voor het isoleren van spouwmuren.

Minerale wol

Minerale wol is de algemene aanduiding van twee soorten isolatiemateriaal namelijk: glaswol en steenwol. Deze minerale wollen zijn gesponnen uit glas of steen.

HR++ EPS Parels

EPS HR++ parels zijn EPS parels met een zeer hoge isolatiewaarde. De EPS HR++ parels van Dawo bestaan uit slechts 2% grondstof; de overige 98% is lucht. Juist deze lucht zorgt ervoor dat de HR++ parels zo goed isoleren.

UF-schuim

ureum-fenolformaldehydeschuim (UF schuim) is een isolatieschuim. UF-schuim bestaat uit UF-hars, een polymeer dat opgebouwd is uit koolstof, stikstof, waterstof en zuurstof.

Pur-schuim

Purschuim is zeer geschikt voor het afdichten, vullen van aansluitingen, voegen, naden en kieren, monteren, dempen en heeft uitstekende isolatie eigenschappen.

Besparingen

Besparing Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie kan aanzienlijke besparingen opleveren op de energiekosten. De exacte besparingen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, het type verwarmingssysteem en de isolatiewaarde van het gebruikte isolatiemateriaal. Over het algemeen kunnen de volgende besparingen worden verwacht:

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie kan het energieverbruik voor verwarming en koeling aanzienlijk verminderen. Onderzoeken wijzen uit dat spouwmuurisolatie tot wel 30% energiebesparing kan opleveren. De exacte besparingen kunnen verschillen per situatie.

Terugverdientijd

De prijzen van spouwmuurisolatie kunnen verschillen op basis van de omvang van de woning en het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt. Over het algemeen varieert de terugverdientijd voor spouwmuurisolatie tussen de 2 en 5 jaar. Dit betekent dat de initiële investering meestal binnen deze periode wordt terugverdiend door de lagere energiekosten.

Waardestijging

Het installeren van spouwmuurisolatie kan tevens de waarde van een huis verhogen. Toekomstige kopers tonen doorgaans interesse in energiezuinige woningen met effectieve isolatie, wat de verkoopbaarheid en de waarde van het huis kan verbeteren.

de investering

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het laten plaatsen van spouwmuurisolatie in Lochem kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van het te isoleren oppervlak, het type isolatiemateriaal en de specifieke kenmerken van de woning. Kroon Isolatiegroep staat klaar om u te helpen met een offerte op maat.

Over het algemeen worden de kosten voor spouwmuurisolatie berekend op basis van het aantal vierkante meters (m²) te isoleren oppervlakte. De gemiddelde prijs schommelt doorgaans tussen de €15 en €30 per m², inclusief arbeids- en materiaalkosten. Het is belangrijk op te merken dat deze prijsindicatie slechts een ruwe schatting is en dat de werkelijke kosten kunnen variëren.

Naast de kosten voor de isolatiewerkzaamheden zelf, kunnen er ook andere uitgaven zijn, zoals eventuele voorbereidende werkzaamheden, het verwijderen van gevelbekleding indien vereist, en het herstellen van voegen of andere afwerkingen na het isolatieproces. Deze kosten kunnen eveneens variëren, afhankelijk van de specifieke situatie van de woning.

Er kunnen subsidiemogelijkheden of andere financiële regelingen beschikbaar zijn die de kosten van spouwmuurisolatie kunnen verlagen. Bekijk hiervoor de website van nationaal warmtefonds of onze subsidie pagina.

Kroon isolatiegroep

Hulp bij subsidiemogelijkheden?

Onze energiebesparingsadviseurs kunnen hierin ondersteunen.

Spouwmuurisolatie

Procedure van spouwmuurisolatie lochem

Spouwmuurisolatie is een methode om de isolatie van een woning te verbeteren door isolatiemateriaal aan te brengen in de spouw, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een gebouw. Hier is een algemene procedure voor het uitvoeren van spouwmuurisolatie:

1. Inspectie en voorbereiding

  • Kroon Isolatiegroep voert een inspectie uit om te bepalen of de spouw geschikt is voor isolatie. Niet alle spouwmuren zijn geschikt, bijvoorbeeld vanwege vochtproblemen.
  • Indien de spouw geschikt is, worden de specifieke isolatie-eisen en -opties besproken met de bewoner(s).
  • Eventuele vervuiling in de spouw, zoals puin of oud isolatiemateriaal, wordt verwijderd.

2. Boren van gaten

  • Kleine gaten worden geboord in de voegen van de buitenmuur op regelmatige afstanden, meestal ongeveer 50 cm horizontaal en verticaal.
  • Het boren gebeurt meestal vanaf de buitenzijde van het gebouw. Als er bijvoorbeeld een gevelbekleding is, kan deze tijdelijk worden verwijderd om toegang te krijgen tot de spouw.

3. Isolatiemateriaal aanbrengen

  • Via de geboorde gaten wordt isolatiemateriaal in de spouw geblazen of gespoten. Dit kan bijvoorbeeld glaswol, EPS-parels, UF-schuim of PUR-schuim zijn.
  • Het isolatiemateriaal verspreidt zich gelijkmatig in de spouw en vult de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur op. Hierdoor wordt de warmteoverdracht verminderd.

4. Afwerking

  • Na het aanbrengen van het isolatiemateriaal worden de boorgaten in de voegen weer netjes opgevuld met voegmortel die qua kleur en samenstelling overeenkomt met de bestaande voeg.
  • Als er gevelbekleding is verwijderd, wordt deze teruggeplaatst en worden eventuele aanpassingen of herstelwerkzaamheden uitgevoerd.
  • Het exacte proces kan verschillen afhankelijk van het isolatiemateriaal en de specifieke omstandigheden van de woning. Kroon Isolatiegroep heeft jarenlange ervaring met spouwmuurisolatie en werkt volgens de geldende kwaliteitsnormen en richtlijnen.

Klantervaringen

Wat onze klanten zeggen

Jeroen van der Aalst
Jeroen van der Aalst
2024-05-29
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Kroon Isolatiegroep heeft bij ons de zolder van onze jaren 30 woning geïsoleerd. Alles netjes tussen de originele balken. Echt verfrissend om met de gasten samen te werken. Van begin tot eind. Resultaat is echt super en de communicatie ook. Dat is waar het tegenwoordig bij veel bedrijven aan schort, maar hier liep alles op rolletjes. Teven geholpen met de subsidie aanvraag en ook dit verliep weer uitermate prettig. Thomas en team, heel erg bedankt. Ik laat zelden een review achter, maar in deze tijd een bedrijf vinden wat doet wat ze beloven is bijna zeldzaam. 💪🏻💪🏻💪🏻
Bernard Prakken
Bernard Prakken
2024-05-24
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Gaan professioneel te werk en zijn erg behulpzaam. Zeer tevreden met het resultaat.
Alethea ter Borg
Alethea ter Borg
2024-05-24
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Fantastisch werk! Alles zoals afgesproken. Erg tevreden!
Henno ten Have
Henno ten Have
2024-05-06
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
De spouwmuur van onze jaren 60 woning door Kroon Isolatiegroep laten isoleren. Vooraf een helder en duidelijk advies gekregen omtrent de mogelijkheden van isoleren en direct een scherpe offerte ontvangen. Na de opdrachtverstrekking wordt er in overleg een uitvoeringsdatum besproken en een mailbevestiging gestuurd met dag en tijdstip van uitvoering. De medewerker was keurig op de afgesproken tijd aanwezig, vriendelijk en kundig in zijn werkzaamheden. Na de werkzaamheden wordt er door Kroon Isolatiegroep contact opgenomen, of de werkzaamheden naar tevredenheid zijn uitgevoerd. Voor mij is Kroon Isolatiegroep een bedrijf wat staat voor hun werk en opdrachtgever(s) een vertrouwd gevoel geeft.
Maurice Deters
Maurice Deters
2024-05-02
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Het hele proces verliep erg soepel, van het bellen en maken van een afspraak, tot aan de isolatie zelf. De medewerkers stellen zich erg professioneel op en denken mee met een gepaste oplossing. De werkzaamheden zijn snel en erg netjes uitgevoerd; er is nauwelijks te zien dat er gevoegd is. En ook niet onbelangrijk: Ze vroegen netjes of ik een review achter wilde laten in plaats van deze zomaar te sturen. Dus bij deze een super positieve review; die hebben ze verdiend!
Lindsey Bent
Lindsey Bent
2024-04-30
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Wij zijn zeer tevreden over de vloerisolatie die bij ons is gedaan door Kroon Isolatiegroep. Het is een professioneel bedrijf, ze zijn goed te bereiken en de communicatie is heel prettig verlopen!
Peter Vink
Peter Vink
2024-04-24
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Kroon Isolatiegroep is echt een topbedrijf om mee in zee te gaan! Vanaf het eerste contact voel je meteen de professionaliteit en expertise. Wat ik vooral waardeer, is dat ze je niets opdringen; ze luisteren echt naar je wensen en behoeften. En eerlijk is eerlijk, de prijs die ze bieden is meer dan redelijk. Bovendien zijn de mensen bij Kroon super vriendelijk en keurig in hun werk. Het verraste me echt hoe snel ze te werk gingen! Binnen een oogwenk was mijn kruipruimte helemaal geïsoleerd. En het resultaat mag er zijn! Mijn dakisolatie ziet er geweldig uit en ik ben ervan overtuigd dat het zijn werk perfect zal doen. Grote dank aan het team van Kroon Isolatiegroep voor hun fantastische werk! En alsof dat nog niet genoeg is, gaat Kroon Isolatiegroep zelfs nog een stapje verder door ook je subsidieaanvraag te verzorgen. Dat is pas service! En alsof dat nog niet genoeg is, werd ik de dag na de installatie zelfs nog gebeld om te controleren of alles naar wens was verlopen. Ze waren echt geïnteresseerd in mijn ervaring en stonden open voor eventuele tips of suggesties ter verbetering. Dat noem ik nog eens klantgerichtheid! Kortom, een dikke pluim voor het hele team van Kroon Isolatiegroep!
Jessica Vermulm
Jessica Vermulm
2024-04-22
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Goed en vakkundig zijn ze te werk gegaan! Waren ruim op tijd. Ook het kantoor personeel is erg behulpzaam en neemt ook de tijd voor je. Zeker een aanrader
Liane Klaver
Liane Klaver
2024-04-18
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Tijden het adviesgesprek veel informatie gekregen wat er mogelijk was voor het isoleren van de kruipruimte en spouwmuur van ons huis. Na het eens te zijn met de offerte, konden ze het al naar een week bij ons realiseren, doordat er iemand had afgebeld. (Boffen wij even). Ze waren er stipt op tijd. Ondanks dat het regende begonnen ze aan de kruipruimte, hier hebben ze bodemisolatie HR++EPS Parels aangebracht. Al snel werd het droog, en zijn ze begonnen met het isoleren van de spouwmuur d.m.v. Knauf inblaaswol. Na de werkzaamheden hebben ze alles netjes opgeruimd en schoon achter gelaten. Zelf het aanvragen van de subsidie word door Kroon isolatie gedaan. Een dag erna werd er gebeld of alles naar wens was gegaan. Bijdeze raad ik Kroon isolatie zeker aan. Bedankt Kroon Isolatie

Kroon isolatiegroep

Contact opnemen?

Vragen over subsidie? Laat u adviseren door onze specialisten.